Eenmaal brons en eenmaal zilver!

Singel Polish Junior 2014

Vorige week vond de Polish Junior plaats in Lubin. Het resultaat: brons in de gemengddubbel en zilver in de singel!

Na een slecht toernooi te hebben gedraaid op de Estonian International, was dit een nieuwe start. Ik was 1e geplaatst in de dubbel (met Cheryl Seinen) en mix (met Ruben Jille), en 3/4e in de singel, maar ik wist al van tevoren dat het heel moeilijk zou zijn om mijn plaatsingen waar te maken.

Medailles Polish Junior 2014

In de dubbel hebben Cheryl en ik niet kunnen spelen zoals we wilden spelen. Tegen twee luidkeelse Spaanse meisjes kwamen we te laat pas in de wedstrijd. Helaas keken we tegen een te grote achterstand aan en konden we de wedstrijd niet meer omzetten in winst.

In de mix kwamen we zonder al te veel problemen in de halve finale. De tegenstanders in de mix waren geen onbekenden voor ons, aangezien we al vaker tegen deze Duitsers hebben gespeeld. Ook deze keer speelden we een spannende driesetter. De eerste game zagen we al snel aan ons voorbij gaan. In de tweede game probeerden we de rust terug te vinden en goed te blijven plaatsen, wat veel effectiever was. In het begin ging deze game gelijk op, maar op een gegeven moment liepen we uit naar 21. In de beslissende game begonnen we ook weer goed, maar juist aan het einde van de game waren de tegenstanders op dat moment net wat beter. De halve finale was ons eindstation.

Mix Polish Junior 2014

In tegenstelling tot de dubbel en mix, heb ik in de singel wel mijn plaatsing gehaald en zelfs overtroffen. Mijn tweede zilveren plak in de singel op een internationaal juniorentoernooi in het Badminton Europe circuit! Hier ben ik heel erg blij mee, omdat ik hierdoor zal stijgen op de wereld jeugd ranglijst en zo weer dichter bij de kwalificatie van de Jeugd Olympische Spelen kom! :-)

De kwartfinale, halve finale en finale waren allemaal driesetters. In de finale tegen het meisje uit Spanje speelde ik een redelijke wedstrijd in de eerste twee games. Jammer genoeg lukte het mij niet om de wedstrijd in twee sets te winnen en moesten we nog een derde set spelen. In de beslissende game wilde het niet meer lukken en kon ik ook geen tegenstand meer bieden. Hieronder vind je alle standen van de door mij gespeelde wedstrijden op de Polish Junior.

Resultaten Polish Junior 2014

Volgend weekend zijn de jaarlijkse Nederlandse Kampioenschappen alweer! Ik ben benieuwd hoe dat zal gaan. Ik kijk er erg naar uit! Klik hier voor de loting van het NK.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *