Het einde is in zicht!

IMG_1598

Zo, de examens zijn achter de rug. Voor dit jaar tenminste. Dat is toch wel een nadeel van het spreiden van je examens; ik moet volgend jaar sowieso terugkomen. Toch ben ik achteraf erg blij met mijn keuze. Met de vele trainingen en toernooien het afgelopen jaar, heb ik nu ook voldoende rust gehad. De arbeid-/rustverhouding was hierdoor goed. In dit stukje zal ik jullie vertellen hoe het WJK verder is verlopen, wat ik daarna heb gedaan en hoe mijn planning er voor de komende weken uit zal zien.

De laatste keer dat ik wat heb geschreven was tijdens het WJK; over het teamtoernooi. Het individuele toernooi ging met pieken en dalen. De loting in de damessingel werd drie keer veranderd, doordat er iets fout ging met de plaatsing van een speelster. Uiteindelijk kwam ik meteen tegen een Koreaans meisje. Ik heb in deze partij niet mijn niveau gehaald en het was jammer dat ik niet de kans kreeg om in de wedstrijd te komen. De damesdubbel met Imke ging een stukje beter. Tenminste, de eerste game. In de eerste game konden we heel goed meekomen, we gingen steeds gelijk op. Met 19 verloren we nipt deze set. Maar in de tweede game lukte bij ons echt niks meer. Deze set verloren we dan ook heel snel. Het was een beetje een rare wedstrijd. Ik ben wel erg tevreden over de gemengddubbel met Ruben. Voor het WJK hadden we een reeks toernooien achter elkaar gespeeld (bijvoorbeeld de Dutch Junior en German Junior), die allemaal niet lekker liepen. Zo lagen we er steeds meteen in de eerste ronde uit. Op het WJK bereikten we wel de laatste 16! We kwamen Denen tegen in de 2e ronde, Japanners in de 3e ronde en 5/8e geplaatste Chinezen in de 4e ronde (laatste 16). We hebben drie driesetters gespeeld. Tegen Japan was de laatste game een ware thriller. Met 9 matchpoints lukte het ons toch om de winst binnen te halen. Ik kan niet ontkennen dat de zenuwen flink toesloegen. Het was een mooie overwinning! :-) Tegen de Chinezen hebben we ook goed gespeeld en daarmee een game weggesnoept. Helaas waren zij de betere in de  beslissende game. Klik hier voor de uitslagen van het WJK (individueel).

1378548_699795953364271_1971098723_n

Na het WJK heb ik mijn allereerste finale gehaald op een Master toernooi (Conquesto) in zowel de singel als de dubbel (met Myke). Twee weken later, op het Dropshot GP toernooi, was ik ook dichtbij twee finale plaatsen. Jammer genoeg verloor ik beide halve finales (singel en dubbel met Cheryl) in drie games. Maar ik vond het erg leuk om naast internationale toernooien ook weer eens nationale toernooien te spelen en je te meten met andere spelers in Nederland. Hier vind je de uitslagen van Conquesto Master en hier de uitslagen van Dropshot GP.

IMG_1586

IMG_1584

Ook heb ik een tijdje terug nog heel leuk nieuws gehoord; ik ben gekwalificeerd voor de Jeugd Olympische Spelen in China! Deze vinden plaats in augustus 2014. Ik kijk er heel erg naar uit!

Volgende week worden de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen gehouden. Ik zal uiteraard mijn uiterste best doen om de titels binnen te halen. Na het NJK zal ik nog de Victoria Master spelen in Limburg en daarna zal ik twee weken volledig mijn rust pakken. Het einde van het seizoen is dus al bijna in zicht! Vanaf juli zal ik weer beginnen met trainen en ga ik mij voorbereiden op de Jeugd Olympische Spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *