WJK 2014 – deel 1

foto 4

We zitten nu op de helft van de Wereld Jeugd Kampioenschappen in Maleisië. Het teamtoernooi zit er op!  In totaal namen 35 landen deel aan het teamtoernooi. Wij hebben het afgesloten met de 18e plek. 

Op de heenweg van Nederland naar Maleisië hebben we veel pech gehad. Eenmaal aangekomen op Schiphol, moesten we een lange tijd wachten; onze vlucht had vertraging. Na een paar uur te hebben gewacht kregen we uiteindelijk te horen dat de vlucht werd gecanceld. Daar zaten we natuurlijk niet op te wachten! Het was erg onduidelijk wanneer we dan wel konden vliegen, omdat de tickets van alle passagiers om moesten worden geboekt. We werden wel goed verzorgd door KLM en kregen een hotelovernachting aangeboden. Maar de vraag was alsnog, zouden we op tijd in Alor Setar zijn om het teamtoernooi te spelen? Maandag begon het WJK al! Gelukkig konden we precies dezelfde vlucht als eerst nemen, maar dan een dagje later. Met de KLM vlogen we dus via Kuala Lumpur naar Alor Setar, waar we op werden gehaald door een bus van de organisatie. Het was inmiddels zondagavond, dus veel tijd om te klimatiseren en te wennen aan het tijdsverschil was er niet. We wilden in het buurt van het hotel nog wat eten, maar het was al laat en dus al helemaal donker. We volgden een man van de organisatie naar een restaurantje. We waren nog geen minuut weg van het hotel toen Imke in een groot gat viel. Dat was echt even schrikken. Ze had er schaafwonden en pijn aan overgehouden, wat ook invloed heeft gehad op de wedstrijden. Maar gelukkig werd de pijn elke dag wat minder.

foto 1

In de poule speelden we tegen Thailand, Rusland en Zuid-Afrika. Het was te verwachten dat we zouden verliezen van Thailand, die overigens later in de halve finale nipt verloor (2-3) van Indonesië. Het was ook meteen de eerste wedstrijd voor ons op maandag. Met 5-0 was de wedstrijd dus snel afgelopen. Ook moesten we op maandag tegen Rusland. We verloren met 4-1 van Rusland, waar we wel erg van baalden. Maar op dat moment lukte het niet om op een hoger tempo te spelen.

Op dinsdag speelden we tegen Zuid-Afrika. We wonnen deze wedstrijd met 5-0. Hiermee werden we 3e in de poule en dit betekende dat onze volgende tegenstanders Botswanen zouden zijn. We speelden voor plek 17 t/m 20 bij winst en 21 t/m 24 bij verlies. Na de poule wedstrijden gingen de wedstrijden tot drie gewonnen punten. De wedstrijd tegen Botswana was vrij eenvoudig en wonnen we met 3-0. Vervolgens moesten we tegen Canada spelen voor de 17/18e plek of 19/20e plek. Canada had wel een aardig sterk team. Het waren best spannende partijen. Ik heb zelf helaas mijn singel verloren (24-26 12-21). Ik heb anderhalve set voor mijn gevoel lekker staan singelen; lange rally’s en weinig fouten (vergeleken met de vorige partijen) op een aardig tempo. In de tweede helft lukte het me niet om het vast te houden. Toch jammer dat ik de eerste set niet heb kunnen winnen en dus geen derde set kon spelen, maar met 3-1 sleepten we de winst binnen.

foto 2

De laatste wedstrijd was tegen Engeland. We hadden de opstelling iets veranderd, zodat ik nog een keer de mix kon oefenen met Ruben voordat het individuele toernooi begon. De mix ging best goed, alleen maakten we net iets te veel fouten, vooral op de belangrijke momenten. Zo maakte ik drie stomme fouten aan het einde van de derde set, op 17-18. We hadden de wedstrijd onnodig verloren, maar toch kan ik best tevreden zijn over de wedstrijd, omdat een aantal dingen waar we aan hebben gewerkt de afgelopen weken (positiespel) wel beter gingen. Na de mix konden we de herensingel en damessingel ook niet omzetten in winst. De 18e plek was een feit. Hoewel er denk ik meer in had gezeten, was dit een prima resultaat.

foto 5

 

Klik hier voor de resultaten van het teamtoernooi en klik hier voor de loting van het individuele toernooi.

Groetjes vanuit het (te) warme Maleisië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *