YOG – het resultaat

IMG_2547

We zijn inmiddels alweer over de helft van onze reis in Nanjing, China. Sommige sporten zijn vandaag pas begonnen met de Spelen, terwijl andere (waaronder badminton) al zijn afgelopen. Gisteren waren de finales van het badminton en gelijk daarna ook de prijsuitreiking. Wij waren daarbij en wat waren de wedstrijden spannend!

Zelf heb ik erg lekker gespeeld dit toernooi. Ik heb echt alles eruit gehaald wat erin zat. Ik heb twee wedstrijden gewonnen in mijn poule, een makkelijke en een moeilijkere partij, en een wedstrijd verloren van een 3/4e geplaatste Thaise speelster. Ik had haar al eerder zien spelen en de Dutch Open van vorig jaar zien winnen. Het zou dus erg moeilijk worden en dat werd het uiteindelijk ook. Ik heb gevochten en geprobeerd om zoveel mogelijk mee te komen met haar spel/niveau, maar deze speelster was gewoon een maat te groot voor mij. Maar met twee winstpartijen werd ik de beste tweede van mijn poule. Dat betekent dat ik bij de laatste 16 ben geëindigd! Dit was trouwens ook mijn doel voor de singel. :-)

IMG_2796

In de mix had ik een Sloveense partner. We hebben veel overlegd over de posities en tactiek in onze wedstrijden en ik merkte ook dat het steeds een beetje beter ging; dat we steeds meer op elkaar waren ingespeeld. We hadden drie van de drie wedstrijden in onze poule gewonnen. Hiervan waren twee wedstrijden drie setters. En daarmee werden we eerste in onze poule en gingen we door naar de kwartfinale! We troffen in de kwartfinale een Chinees meisje en een Thaise jongen. De eerste set ging erg moeizaam. We wisten niet zo goed hoe we tegen dit koppel moesten spelen. We probeerden snel te spelen en veel aan te vallen, maar alles kwam 3 keer zo hard terug aan onze kant. Het zijn misschien geen mixspelers, maar ze zijn wel erg vaardig. De tweede set ging wel een stuk beter. We probeerden het tempo eruit te halen door ook af en toe hoog te lobben en goed klaar te staan. Hierdoor kwamen we veel beter in ons spel. We hadden een setpoint, maar helaas konden we dat punt niet verzilveren. En ook de volgende twee punten werden verloren. Natuurlijk baalde ik er na de wedstrijd wel enorm van dat we niet in de halve finale stonden, maar dat ging wel snel over, want we hadden van te voren ook niet verwacht dat we in de kwartfinale zouden belanden (We zaten in de poule met de eerste geplaatste spelers uit Ukraïne en Japan).

Het was zeker een top toernooi! Ik heb lang naar dit toernooi toegewerkt en het was het harde werken waard. Ik ben erg tevreden over mijn eerste toernooi van het seizoen. Ik hoop dat ik deze lijn nu door kan zetten voor de rest van het seizoen

Klik hier voor de resultaten van het toernooi.

Ik heb nog een filmpje gemaakt van de afgelopen dagen, klik op de afbeelding hieronder om dit te bekijken. Veel kijkplezier! :-)

Schermafbeelding 2014-08-23 om 19.09.02

3 reacties op “YOG – het resultaat

 1. I wrote “Spanish” at the second line from the bottom…it was a typo..should be “Netherlands”..sorry…
  Anyway…As a big fan.. i hope to get your E-mail address or other methods to keep in touch with u~ ^ ^

 2. hey ~ hope u enjoy the trip in NanJing… remeber me?
  I have exchanged my T-shirt and took some photos with u!
  I become a big fan after watching the game of u ^^
  this is my E-mail address~(510786613@qq.com or tricky_yangyang_yy@hotmail.com )
  (510786613@qq.com) ← This is my email address in common usage..
  so,it’s really nice to have a friend like u in Netherlands ^^
  how’s everything going? what are u busy ding after return to Spanish?Being on vacation or what~ ^^
  Photos for u ~

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *